Take-Away:| Bistroo.nl
v = vegetarisch | vg = veganistisch
Scroll naar beneden voor onze drankenkaart.
BROOD MET AIOLI (v)
DOLMADAKIA (vg)
Druivebladeren gevuld met rijst en kruiden in olijfolie.
FAVA SANTORINIS (vg)
Gele erwten bereid met wortels, uien en knoflook in extra vierge olijfolie, geserveerd met gekaramelisserde uien en kappertjes.
FETAKAAS MET OREGANO (v)
Feta kaas met oregano en extra vergine olijfolie.
FETAKAAS UIT DE OVEN (v)
Fetakaas gekookt uit de oven met verse tomaat, basilicum en speciale pittige kruiden.
FRIETJES
KALAMATA OLIJVEN (vg)
120gr olijven met oregano in olijfolie en azijn.
KOLOKITHOKEFTEDES
Courgette bals fried with yogurt sauce
MELENIA (v)
Een plak feta kaas in filodeeg gebakken. Geserveerd met honing en sesamzaadjes.
MIX VARIETY
voorgerecht sampler- serveert 2
Biologische feta, olijven, fava Santorini bonen, dolmadakia, taramosalata, aubergine salade, tzatziki, tyrokafteri en humus. U kunt individuele porties bestellen voor 6,50 pp
OCTOPUS
Gegrilde octopus besprenkeld met extra vergine olijfolie en balsamico azijn, en vergezeld van hummus of fava Santorini’s
OESTERZWAM
in knoflook en thyme met peterselie garnituur
PITA BROOD
SAGANAKI (v)
Harde gele kaas in de pan
WORSTEN PLATEAU
Drie soorten worstjes (waterbuffel van Kerkini meer, varkensvlees met prei en dorpsworst) geserveerd met mosterdhoning.
KAAS TAART (v)
Gemaakt met lagen eigengemaakt gebakje en gevuld met een kaas-eimengsel.
PADDESTOEL TAART(v)
Een heerlijke taart gemaakt met knapperig filodeeg en gevuld met champignons.
SPINAZIE TAART (v)
Gemaakt met lagen eigengemaakt gebakje en gevuld met een kaas-eimengsel.
VENKELTAART (vg)
Venkel, uien en kruiden als taart.
ΚIP TAART
Een heerlijke taart gemaakt van knapperig filodeeg gevuld met kip en zoete rode peper van Florina.
AUBERGINES IMAM (vg)
Aubergines gebakken uit de oven met extra vierge olijfolie, feta kaas en verse tomaat. Vegan portie zonder feta kaas. Geserveerd met patat.
DOLMADAKIA KIMA
Druivenbladeren gevuld met rijst en gehakt. Bedekt met citroen eieren saus.
GEMISTA (vg)
Tomaat en paprikas uit de oven, gevuld met rijst en kruiden .
GRIEKSE REUZEBONEN UIT DEN OVEN (vg)
Grote witte bonen gebakken uit de oven met uien, verse tomaat, en peterselie.
GYROS KIP
Een portie gyros met pitabroodje, frietjes, salade en tzatziki saus.
GYROS VARKEN
Een portie gyros met pitabroodje, frietjes, salade en tzatziki saus.
KEFTEDAKIA
Kleine rundvlees gehaktballen met kruiden en ui, gebaken in olijfolie. Geserveerd met tzatziki, patat, kleine salade en pitabrood.
LACHANODOLMADES
Koolbladeren gevuld met rijst en rundvlees gehakt, gekookt met extra vergine olijfolie en kruiden. Bedekt met citroen-eieren saus.
MOUZAKA
Lagen van aardappelen, aubergines en premium rundvlees gehakt met hangemaakte bechamelsaus.
OKRA UIT DE OVEN (vg)
Vruchtgroente, ui, peterselie en vers tomaat gebakken met extra vierge olijfolie uit de oven.
STIFADO KIP
Kip gekookt met uien en tomaten . Gereserven met rijst en kleine uien.
FARM (v-vg)
Vegetarische of vegan open broodje met gegrilde groenten en gegrilde kasseri kaas erop
FARM VLEES
Open Broodje met “sygklino” buffalo vlee, gegrilde groenten en gegrilde “kasseri” kaas erop!
GRIEKS BROODJES (v)
Brood gevuld met tomaten, feta of halloumi kaas en olijven, besprenkled met extra vergin olijfolie en oregano
SERRES
Pitabrood belegd met tzatziki saus, tomaat, peterselie, uien en buffelworst.
EIEREN MET JUSUK WORST
EIEREN MET KAVROUMAS
Omelet met buffelvlees
KAGIANAS (v)
Gebakken eieren met verse tomaat en oregano.
GEROOSTERDE AUBERGINE SALADE
Geroosterde aubergines puree, geroosterde rode pepers, olijfolie, knoflook en azijn.
HUMUS (vg)
Kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en olijfolie in een heerlijke spread
SKORDALIA
Knoflookpasta met olijfolie
TARAMOSALATA
Kleine portie gezouten kuit van kabaljauw, gemengd met oliejfolie, citroensap en aardappelen.
TYROKAFTERI (v)
Picante feta kaas dip.
TZATZIKI (v)
Fijne Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en munt, extra vergin olijfolie, azijn en verse witte peper.
DAKOS (v)
Gerst beschuit van Kreta met verse tomaat, witte kaas, oregano, kappertjes en olijfolie.
GEGRILDE GROENTEN SALADE (v) (vg)
Gegrilde groenten salade met aubergines, courgettes, rode en gele paprika, uien, droge kleine tomaten met extra vergine olijfolie en balsamicoazijn.
HORIATIKI SALADE (v)
Tomaten, komkommers, uien, kappertjes, feta kaas, oregano, olijven en extra vergine olijfolie.
HORTA VRASTA (vg)
Gekookte groenten als salade.
BAKLAVA (v)
Rijk, zoet dessertgebakje gemaakt van lagen filodeeg, gevuld met gehakte noten en gezoet met honingsiroop.
BAKLAVA KAAS TAART
Lagen van filodeeg en room kaas taart
BOUGATSA-CREAM GEBAK(v)
Ontbijtgebakje van filodeeg met daar tussen in griesmeel.
CHOCOLATINA (v)
Pannenkoek met chocoladecreme, bedekt met chocolade glazuur.
GALATOPITA (v)
Melktaart van knapperige filodeeg met bankvulling van griesmeel en melk.
GRIEKSE YOGHURT MET GEDROOGD FRUIT AN SUIKER(v)
Uitgelekte yoghurt met zoete kweepeerfruitconserven. Traditioneel fruitconserven.
KATAIFI (v)
Grieks dessert gemaakt van grof gehakte walnoten en andere noten, geparfumeerd met gemalen kruidnagel en kaneel, gewikkeld in krokant beboterd kataifi-deeg.
PORTOKALOPITA (v)
Sinaasappeltaart sappig, geurig en zo bevredigend.
RAVANI ORANJE
LAGEN RAVANI-CAKE EN ROOM MET ORANJE-SMAAK
YOGHURT MET HONING (v)
Uitgelekte yoghurt met honing. Authentieke tijmhoning van het eiland Lefkada.