+31 61 150 3903

Menny's Kitchen

"Every day a different menu, different flavors"

MEDITERRANEAN DIET

Voor de mediterrane bevolking is de zee altijd al een maatstaf geweest. We plannen ons dagelijks leven op basis van de zee en het weer.

Vanaf de oudheid was de zee de manier van communiceren tussen de mensen en de enige manier om producten, gewoontes en tradities uit te wisselen.

De voordelen van het mediterrane dieet

De elementen van een keuken zijn drie :

  • De ingrediënten, de zeldzaamheid en de kwaliteit ervan
  • Het respect voor de natuur
  • Het mediterrane klimaat

Het derde element, het mediterrane klimaat, heeft een enorme impact op de kwaliteit van de groenten en de kookstijl.

Het exclusieve gebruik van olijfolie als enige bron van vetten, de mix van kruiden en groenten en de hoogwaardige dierlijke eiwitten zorgen voor een lichte en evenwichtige voeding.

De voordelen van het mediterrane dieet werden in 1950 door wetenschappers geregistreerd. Een steekproef van 5.000 mensen uit 8 verschillende delen van de aarde, Finland, USA, Nederland, Italië, Servië, Marokko, Spanje en Kreta, dat een eiland van Griekenland is, werd genomen. Na 45 jaar (1996) heeft Kreta het laagste percentage sterfte- en ziektegevallen en de inwoners van Kreta leven 40% langer.

Om precies te zijn, het mediterrane dieet is gebaseerd op giften uit de natuur. De mediterrane mensen gebruiken alles wat door moeder-aarde wordt geproduceerd in hun dieet. In de meeste gerechten zit een complex van kruiden, groenten, granen en eiwitten. De dierlijke consumptie was beperkt, en het was alleen gebruikelijk op zondagen en bij feestelijkheden.

De mediterrane tafel bevat veel gerechten in kleine porties, zodat iedereen zijn eigen gerecht kan maken en dat is het geheim van een gezond en evenwichtig dieet.